Συμβουλευτική χρώματος 3 βημάτων

Προσφέρετε σε κάθε νέα πελάτισσά σας μια πλήρη συμβουλευτική υπηρεσία, ανεξάρτητα από το αν αυτή ενδιαφέρεται για ένα διαφορετικό χρώμα ή όχι.

Η προώθηση του χρώματος στο κομμωτήριο έχει να κάνει κυρίως με την ενθάρρυνση της πελάτισσας. Το lifestyle και η προσωπικότητά της παίζουν ένα ρόλο-κλειδί στη διαδικασία αυτή. Με τον ίδιο τρόπο που ένας συνδυασμός χρωμάτων σ΄ ένα χώρο μπορεί να φαίνεται ωραίος ή άσχημος, ο συνδυασμός του φυσικού μας χρωματικού τύπου με τα χώματα των ρούχων ή των μαλλιών μας μπορεί επίσης να είναι υπέροχος ή απωθητικός.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι οι πρώτες εντυπώσεις. Αν το πρώτο πράγμα που προσέχετε σ΄ ένα άτομο είναι το χρώμα των ρούχων  ή των μαλλιών του, τότε μάλλον πρόκειται για λάθος χρώμα. Για παράδειγμα, αν κάποια γυναίκα με σκούρα φυσικά μαλλιά, γκρίζα μάτια και ανοιχτόχρωμο δέρμα, φορά ζεστές παστέλ αποχρώσεις, τότε το πρόσωπό της θα φαίνεται άτονο και άχρωμο. Αυτός ο χρωματικός τύπος, ιδανικά πρέπει να φορά ψυχρά, έντονα χρώματα. Γενικά, τα χρώματα που φοράμε  πρέπει να αναδεικνύουν το φυσικό χρωματισμό και τα χαρακτηριστικά μας, εκτός των περιπτώσεων που είναι επιθυμητό ένα ακραίο αποτέλεσμα.

Το ύψος τόνου και η απόχρωση των μαλλιών, των ματιών και του δέρματος προσδιορίζουν τον ιδιαίτερο Χρωματικό Τύπο κάθε ατόμου (βλέπε εικόνα Χρωματικοί Τύποι Μαλλιών).

Οι αποχρώσεις (ρεφλέ) διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Ζεστές, Ουδέτερες, Ψυχρές

Το ύψος τόνου διακρίνεται επίσης σε τρία επίπεδα:

  • Ανοιχτό, Μεσαίο, Σκούρο

Για παράδειγμα, μια πελάτισσα μπορεί να έχει ανοιχτό χρώμα (ύψος τόνου) με ζεστά ρεφλέ, ή αντίθετα, σκούρο χρώμα με ψυχρά ρεφλέ.

Προσωπική συμβουλευτική χρώματος σε τρία βήματα

Βήμα 1: Ανάλυση Χρώματος
Το φυσικό χρώμα μαλλιών ποικίλλει από μαύρο έως ξανθό πολύ ανοιχτό, ενώ η απόχρωσή τους μπορεί επίσης να είναι ζεστή, ουδέτερη ή ψυχρή.

  • Αναλύστε το χρώμα των μαλλιών
  • Αναλύστε το χρώμα των ματιών
  • Αναλύστε το χρώμα του δέρματος

Βήμα 2: Προσδιορίστε το Φυσικό Χρωματικό Τύπο
Το χρώμα των μαλλιών είναι μεσαίο και ουδέτερο, των ματιών ουδέτερο και του δέρματος ψυχρό. Η κυρίαρχη κατεύθυνση εδώ είναι ένας ουδέτερος χρωματικός χαρακτήρας με μεσαίο ύψος τόνου, που σημαίνει ότι ο χρωματικός τύπος της πελάτισσας είναι ο 5.

Αν τα πορίσματα της διάγνωσης ποικίλλουν, τότε λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας που υπερτερεί. Για παράδειγμα:

Τα μαλλιά και τα μάτια είναι ανοιχτόχρωμα με ζεστούς τόνους (τύπος 1), ενώ το δέρμα είναι επίσης ανοιχτόχρωμο, αλλά με ζεστούς/ψυχρούς τόνους (τύπος 2). Σ΄ αυτή την περίπτωση, κυριαρχεί ο τύπος 2, άρα αυτός επιλέγεται. Διαβάστε το άρθρο των 9 Φυσικών Χρωματικών Τύπων

Βήμα 3: Συμβουλή Χρώματος
Μετά την αναλυτική διάγνωση του φυσικού χρώματος μαλλιών, ματιών και δέρματος, συζητήστε τώρα με την πελάτισσά σας τις διάφορες λύσεις χρώματος και styling που ταιριάζουν απόλυτα στο χρωματικό τύπο της. Αυτή μπορεί να είναι μια συναρπαστική και δημιουργική διαδικασία, όμως να θυμάστε πάντα ότι η πελάτισσα μπορεί να έχει τις δικές της απόψεις για το ποιο χρώμα ή style της πηγαίνει καλύτερα.Για περισσότερες πληροφορές επισκεφθείτε τον Οδηγό Κομμωτηρίου για Αποτελεματική Συμβουλευτική

περισσότερα ετικετών