Συνέντευξη: 10 λεπτά με την ειδικό αρωματοθεραπείας Kazue Gill

Αντλώντας έμπνευση από τη σύγχρονη αρωματοθεραπεία, η πολυτελής σειρά περιποίησης μαλλιών, Oil Ultime, εμπλουτίζεται με μια τελετουργία αρμονίας στο κομμωτήριο, η οποία αξιοποιεί τη δύναμη των αιθέριων ελαίων για να παράσχει μια εξατομικευμένη και απολαυστική υπηρεσία που εξισορροπεί τα μαλλιά, το τριχωτό της κεφαλής και το πνεύμα.

 

Η αισθησιακή εμπειρία αρωμάτων που παρέχει το Oil Ultime είναι εμπνευσμένη από την ειδικό αρωματοθεραπείας, Kazue Gill. Η ομάδα ASK συζητά με την Kazue καθώς εκείνη μοιράζεται τις εξειδικευμένες γνώσεις και το πάθος της, εμπνέοντας κάθε κομμωτήριο να μετατραπεί σε μια όαση ευεξίας και αληθινής ομορφιάς (#TRUEBEAUTY):

 

Kazue, θα ήθελα να μας μιλήσεις λίγο για τον εαυτό σου.

«Στο παρελθόν, εργαζόμουν στο Λονδίνο και συγκεκριμένα σε μια πολύβουη οικονομική περιοχή και είχα απίστευτο άγχος, με αποτέλεσμα να υποφέρω συνεχώς από πονοκεφάλους και κόπωση. Εκείνη την περίοδο, ανακάλυψα τη δύναμη του μασάζ με αιθέρια έλαια και διαπίστωσα ότι με ανακούφιζε αμέσως. Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από την αποτελεσματικότητα των αιθέριων ελαίων και του μασάζ, που αποφάσισα να ακολουθήσω μια διαφορετική καριέρα που θα μου επέτρεπε να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους που υπέφεραν από σωματικό πόνο, άγχος και κόπωση...»

 

«...Με την εικοσαετή πλέον εμπειρία μου, εξασκώ και διδάσκω αρωματοθεραπεία και μασάζ στην Ιαπωνία, ενώ ασχολούμαι επίσης με τη δημιουργία προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας με αιθέρια έλαια».

 

Τι ακριβώς είναι η αρωματοθεραπεία;

«Η παραδοσιακή αρωματοθεραπεία βασίζεται σε αιθέρια έλαια φυσικής προέλευσης, τα οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την πνευματική και ψυχολογική ευεξία και προσφέρουν τα οφέλη τους, μεταξύ άλλων, μέσω της αίσθησης της όσφρησης. Η αρωματοθεραπεία περιλαμβάνει συστηματικές θεραπείες με βότανα και φυτά και εξασκείται από αρκετούς λαούς από αρχαιοτάτων χρόνων».

 

Τι είναι τα αιθέρια έλαια;

«Τα αιθέρια έλαια είναι οι αρωματικές, πτητικές ενώσεις που εξάγονται, κυρίως με απόσταξη, από βότανα, εσπεριδοειδή, φύλλα δέντρων, κλαδιά και άνθη. Είναι γνωστά για τις ιατρικές και θεραπευτικές ιδιότητές τους και μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους, αλλά και να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους».

 

Τι δεν είναι αιθέριο έλαιο;

«Οποιοδήποτε έλαιο που δεν είναι 100% αγνό και φυσικό δεν αποτελεί αιθέριο έλαιο».

 

Πώς χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια στην αρωματοθεραπεία;

«Εφαρμόζονται τοπικά αφού αναμειχθούν με προϊόντα όπως κρέμα, τζελ, λάδι, κερί, λοσιόν και νερό, για θεραπευτικούς ή καλλωπιστικούς σκοπούς (ή και για τους δύο ταυτόχρονα!). Τα αιθέρια έλαια δρουν στην περιοχή εφαρμογής απευθείας ή μέσω δερματικής απορρόφησης. Επίσης, μπορεί κανείς να τα εισπνεύσει μέσω διανομέα ή απλώς να μυρίσει ένα ύφασμα εμποτισμένο με μερικές σταγόνες ελαίου. Όταν χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο, τα αιθέρια έλαια προκαλούν συναισθηματικές και πνευματικές αλλαγές μέσω του οσφρητικού συστήματος (αίσθηση όσφρησης)».

 

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι πιο πολύτιμες προσωπικές ιδιότητες ενός αρωματοθεραπευτή;

«Οι αρωματοθεραπευτές πρέπει να γνωρίζουν τις αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και να κατανοούν το ανθρώπινο σώμα από ιατρικής και ολιστικής πλευράς...»

 

«...Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να προσφέρουμε αγάπη και συμπόνοια στους ανθρώπους που προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Χωρίς αγάπη και ολιστική προσέγγιση, τα αιθέρια έλαια είναι απλώς μια λιγότερο αποτελεσματική εναλλακτική στη δυτική ιατρική και η ουσία (πραγματική αξία) της αρωματοθεραπείας χάνεται...»

 

«...Οι λέξεις συχνά αδυνατούν να μεταδώσουν τα αληθινά αισθήματα και όσα θέλει να μεταδώσει κανείς στους άλλους. Ωστόσο, η αφή και η όσφρηση είναι ξεκάθαρες. Είναι οι πιο αρχέγονοι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των ζώων στο φυσικό περιβάλλον... Η μη λεκτική επικοινωνία είναι πολύ σημαντική».

 

Πώς δρα η αρωματοθεραπεία;

«Συχνά, τα υποκείμενα συναισθήματα, όπως ο φόβος και το άγχος, έχουν την πιο αρνητική επίδραση στην υγεία μας, μέσω του αυτόνομου νευρικού [ελέγχει την αναπνοή, τους χτύπους της καρδιάς και τη διαδικασία της πέψης], του ενδοκρινικού [ελέγχει, μεταξύ άλλων, τον μεταβολισμό, την ανάπτυξη, τη λειτουργία των ιστών, τον ύπνο και τη διάθεση] και του ανοσοποιητικού συστήματος [πρόκειται για την άμυνα του σώματός μας]...»

 

«...Έχει αποδειχθεί ότι μια ορισμένες μυρωδιές σε συνδυασμό με ένα απαλό και τρυφερό άγγιγμα [όπως συνηθίζεται στην αρωματοθεραπεία] μπορούν να μειώσουν τα αρνητικά συναισθήματα και να επηρεάσουν θετικά την υγεία μας...»

 

«...Όταν μυρίζουμε ένα άρωμα, η πληροφορία μεταφέρεται αμέσως στην περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιεί τα συναισθήματα. Με τη διέγερση του υποθαλάμου, του σημαντικότερου μέρους του νευροφυτικού συστήματος, απελευθερώνονται ορμόνες που επηρεάζουν την εγρήγορση, τη διάθεση και τα συναισθήματα».

 

Πώς μπορώ να εντάξω την αρωματοθεραπεία στο κομμωτήριό μου;

«Η ένταση των μυών της κεφαλής, του αυχένα και των ώμων αποτρέπει τη χαλάρωση, επιφέρει κόπωση, και μπορεί να εμποδίσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική κυκλοφορία, δυσχεραίνοντας τη μεταφορά και εισχώρηση θρεπτικών ουσιών στο δέρμα. Η διέγερση σημαντικών σημείων ενέργειας του τριχωτού της κεφαλής και η ενεργοποίηση των λεμφαγγείων του αυχένα μέσω χαλαρωτικού ή τονωτικού μασάζ στο τριχωτό, επαναφέρει την υγεία και την ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών».

 

Εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια, η υπηρεσία κομμωτηρίου του Oil Ultime αποτελεί την ιδανική λύση για ταλαιπωρημένα μαλλιά και πνεύμα. Οι κομμωτές έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία κομμωτηρίου με αρωματικό αισθησιασμό που ισορροπεί σώμα και πνεύμα, βοηθώντας τις πελάτισσές τους να ανακτήσουν την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά τους – ανακαλύψτε την ολοκληρωμένη σειρά με 100% φυσικά έλαια.

 

περισσότερα ετικετών