Συνέντευξη: Γνωρίστε τους συνδημιουργούς πίσω από το look IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Ο βραβευμένος colourist, Matt Clements και ο Ισπανός Οραματιστής Χρώματος και μέλος των X-presion, Jorge Cáncer ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν νέο νόημα στην παλέτα πουδρένιων χρωμάτων μέσα από τις αποχρώσεις IGORA #RoyalTakeOver Disheveled Nudes που δημιούργησαν μαζί. Γνωρίστε τους καλλιτέχνες πίσω από το χρώμα:

 

Τι λένε ο ένας για τον άλλο...

 

Συνέντευξη: Γνωρίστε τους συνδημιουργούς πίσω από το look IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Matt Clements: «Η πρώτη μου σκέψη για τη συμμετοχή στην ομάδα IGORA #RoyalTakeOver ήταν ότι επρόκειτο για μια σπουδαία ευκαιρία να βάλω την προσωπική μου υπογραφή σε ένα brand που λατρεύω και χρησιμοποιώ καθημερινά. Νομίζω ότι με τον Jorge ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή. Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και ένιωθα σαν να τον ήξερα από παλιά. Μου μαθαίνει μάλιστα και Ισπανικά!»

 

Jorge Cáncer: «Όταν με προσκάλεσαν πρώτη φορά να συμμετέχω στην ομάδα IGORA #RoyalTakeOver, δεν ήξερα τι να περιμένω. Απλά μου είπαν να έρθω στο Βερολίνο και εκεί γνώρισα όλο αυτόν τον κόσμο και αυτά τα απίστευτα χρώματα... Είναι αστείο, επειδή ο Matt έχει την έδρα του στην Αυστραλία, ενώ εγώ στην Ισπανία, και πραγματικά είναι περίεργο που έχουμε μια τόσο δυνατή σχέση - νιώθουμε τα ίδια πράγματα για τον κόσμο των χρωμάτων.»

 

Για τη δημιουργικότητα...

 

Συνέντευξη: Γνωρίστε τους συνδημιουργούς πίσω από το look IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Matt Clements: «Η δημιουργικότητά μου επηρεάζεται από πολλά πράγματα: από τη μόδα, την κουλτούρα της καθημερινότητας, ακόμα και από το σερφάρισμα... ό,τι με ενδιαφέρει προσωπικά. Ασχολούμαι με την κομμωτική εδώ και τριάντα χρόνια, τα είκοσι οχτώ από τα οποία, αποκλειστικά με τις βαφές... Εκείνες τις εποχές, ο Trevor Sorbie, ο Andy Humphries, όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι επηρέασαν την κατεύθυνση ή το είδος της δουλειάς που ήθελα να κάνω και το με τι ακριβώς ήθελα να ασχοληθώ στον κλάδο της περιποίησης μαλλιών.»

 

Jorge Cáncer: «Ξεκινήσαμε την X-presion πριν από δέκα χρόνια... μερικά χρόνια αργότερα, νιώσαμε ότι είχαμε καταφέρει κάτι νέο - κάτι που θέλαμε να εκφράσουμε και να μοιραστούμε με τον κόσμο της κομμωτικής. Όταν ξεκινήσαμε, ήταν διαφορετικά, επειδή δεν είχαμε κομμωτήριο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που να ειδικεύεται αποκλειστικά στην έρευνα και ανάπτυξη - νέες ιδέες για τον κόσμο της κομμωτικής. Το βασικό κίνητρο πίσω από την X-presion είναι να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Γι’ αυτό και κάθε πρωί ξυπνάμε για να υλοποιήσουμε τον λόγο για τον οποίο ξεκινήσαμε. Ερχόμαστε στο στούντιο και συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια τεχνική πάνω στην οποία δεν έχουμε ξαναδουλέψει... και είναι εκπληκτικό να βλέπεις, μετά από μερικά χρόνια, πώς οι κομμωτές από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν στο κομμωτήριό τους τις τεχνικές μας ή μέρος της δουλειάς που αναπτύξαμε στο στούντιό μας. Αυτό μας κάνει περήφανους.» 

 

Matt Clements: «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τη δουλειά σου να εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο!... Οι ιδέες μου συχνά ξεκινούν από πολύ απλά υλικά. Μπορεί απλά να παίζω με ένα ομοίωμα κεφαλιού στο κομμωτήριο ή μπορεί να είναι ιδέες που αντλώ από την καθημερινότητά μου - όπως από το πώς φτιάχνουν τα μαλλιά τους τα παιδιά που κάνουν σκέιτμπορντ ή σέρφινγκ. Συχνά παίρνω αυτές τις ιδέες και τις αναπτύσσω και τις μετατρέπω σε ελαφρώς πιο σοφιστικέ, προσθέτοντας λίγο περισσότερο πάθος... Μετά, πάντα σκέφτομαι πώς θα μπορούσα να προωθήσω και να διδάξω όλα αυτά τα πράγματα, όχι μόνο στους υπαλλήλους μου, αλλά και στον κόσμο ή σε μια φωτογράφηση... Θέλω να αφήσω το στίγμα μου και να κάνω καινούργια πράγματα. Συχνά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περνάω πολλές ώρες μόνος μου και να εξασκούμαι παίζοντας με περούκες και κούκλες!» 

 

Για τα IGORA #RoyalDisheveledNudes...

 

Συνέντευξη: Γνωρίστε τους συνδημιουργούς πίσω από το look IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Jorge Cáncer: «Δημιουργήσαμε μια καταπληκτική κολεξιόν, δεν νομίζεις;» 

 

Matt Clements: «Μια εξαιρετική κολεξιόν, πολύ διαφορετική... Νομίζω ότι η έμπνευσή μας για τους nude τόνους οφείλεται στο γεγονός ότι και οι δυο μας προσεγγίζουμε τη δουλειά μας με παρόμοιο τρόπο.  Εδώ αποδομούμε την ιδέα, την αντιστρέφουμε και κάνουμε το αντίθετο από αυτό που θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος για τους nude τόνους... αυτές οι αποχρώσεις είναι διακριτικές και σκονισμένες, ελαφρώς «λερωμένα» παστέλ - εντελώς αντίθετες από αυτό που έχει στο μυαλό ο κόσμος όταν σκέφτεται τη λέξη «nude». Νομίζω ότι κάναμε καταπληκτική δουλειά!»

 

Jorge Cáncer: «Ναι, γι’ αυτό άλλωστε είμαστε και σπουδαία ομάδα»

 

Matt Clements: «Ακριβώς! Γι’ αυτό είμαστε η καλύτερη ομάδα!»

 

Για την καριέρα στην κομμωτική...

 

Συνέντευξη: Γνωρίστε τους συνδημιουργούς πίσω από το look IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Jorge Cáncer: «Νομίζω ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τα όνειρά μας. Και αν έχουμε κάτι στο μυαλό μας, να μην το ονειρευόμαστε απλώς - να δουλέψουμε σκληρά για να το επιτύχουμε!... το να γίνει κανείς αστέρι στον κόσμο της κομμωτικής δεν είναι κάτι που γίνεται έτσι απλά, επειδή ανεβάσαμε πολλές φωτογραφίες στο Instagram. Γίνεται επειδή δουλέψαμε σκληρά. Δεν είναι απλά το τι ανεβάζεις στα social media. Ταυτόχρονα όμως, είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε τη σκληρή δουλειά μας με τον κλάδο.»  

 

Matt Clements: «Νομίζω ότι η δική μου συμβουλή είναι παρόμοια: σκληρή δουλειά και δεξιότητες. Το τονίζω αυτό στα νέα παιδιά... η επιτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται εν μία νυκτί. Είναι μια διαδικασία σκέψης και επεξεργασίας ιδεών, την οποία εφαρμόζω από το ξεκίνημα της καριέρας μου και εξακολουθώ να εφαρμόζω μέχρι σήμερα. Απαιτεί σκληρή δουλειά, εξάσκηση σε αυτά που δεν είμαστε πολύ καλοί και βήματα προόδου. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, και ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, και να έχουμε ένα όνειρο και έναν στόχο... Νομίζω ότι πολλοί νέοι απλώς δεν έχουν αυτή την πειθαρχία, θέλουν απλώς να γίνουν διάσημοι ή να αποκτήσουν δόξα γρήγορα - αυτά εμείς τα αποκτήσαμε έπειτα από πολύ καιρό! Επιμείνετε στις τεχνικές και εξασκήστε τις δεξιότητές σας. Μετά, μπορείτε να αναδείξετε τη δημιουργικότητά σας, επειδή θα ξέρετε πώς να χειριστείτε τα εργαλεία που σας έδωσαν. Μετά, διασκεδάστε το!»

 

Ακολουθήστε τους influencer τάσεων, εξερευνήστε τα IGORA #RoyalTakeOver Disheveled Nudes και γίνετε μέλος της κοινότητας IGORA #RoyalTakeOver μέσω του www.igoraroyaltakeover.com