Τα Δομικά Στοιχεία της Τρίχας : Το Περιτρίχιο

Γιά να παρέχετε τις καλύτερες λύσεις φροντίδας για τους πελάτες του κομμωτηρίου σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πλήρως την ευαίσθητη, ευπαθή δομή της τρίχας. Σε αυτή τη σειρά των άρθρων Essential Skills, η ομάδα της ASK Education εξετάζει προσεκτικά τα δομικά στοιχεία της τρίχας - ξεκινώντας από το περιτρίχιο.

 

Το περιτρίχιο

Το περιτρίχιο είναι το εξωτερικό στρώμα της τρίχας και αποτελείται από κερατινοποιημένα, επίπεδα κύτταρα τα οποία επικαλύπτουν το ένα το άλλο με φορά προς τα κάτω από τις ρίζες εώς τις άκρες, όπως ο κώνος του έλατου. Αυτή η πολυεπίπεδη δομή περιέχει 6-10 στρώσεις επικαλυπτόμενων κυττάρων.


Το περιτρίχιο είναι ένας καλός δείκτης για την υγεία των μαλλιών. Τα υγιή μαλλιά έχουν λείο, επίπεδο περιτρίχιο που είναι ημιδιαφανές και αντανακλά το φως,κάνοντας τα μαλλιά λεία και απαλά στην αφή και λαμπερά στην όψη. Εάν το περιτρίχιο έχει υποστεί βλάβη - ή σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να λείπει - η τρίχα γίνεται άγρια στην αφή και ευάλωτη σε μηχανικές ή χημικές εργασίες.


Οι εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το περιτρίχιο είναι οι ακτίνες UV, η οξείδωση από τον αέρα και το νερό ή η μηχανική καταπόνηση που προκαλείται από τη θερμική επεξεργασία και το βούρτσισμα. Οι χημικές επεξεργασίες όπως οι βαφές, οι ισιωτικές ή οι περμανάντ μπορούν επίσης να προκαλέσουν καταπόνηση και βλάβες στο περιτρίχιο.


Tο υγιές περιτρίχιο είναι αποτέλεσμα των λιπιδικών στρωμάτων στο εξωτερικό περιτρίχιο που κάνουν την κάθε τρίχα να μπορεί να απωθεί το νερό και να είναι λεία. Αυτή η στιβάδα λιπιδίων αποτελείται από αλυσίδες 21 υδρογονανθράκων και λιπαρών οξέων, οι οποίοι δεσμέυονται χημικά σε υποκείμενο πρωτεϊνικό πλέγμα. Αυτός είναι ο κύριος προστατευτικός παράγοντας των φυσικών μαλλιών και ως εκ τούτου ένα βασικό μέλημα στην περιποίηση των μαλλιών. Όσο περισσότερη χημική βλάβη (βαφές)ή μηχανική αποδυνάμωση(σεσουάρ,ψαλίδι) έχουν υποστεί τα μαλλιά, τόσο λιγότερη η προστατευτική στιβάδα λιπιδίων που έχει απομείνει.

 

 Τα Δομικά Στοιχεία της Τρίχας : Το Περιτρίχιο

 

BC Bonacure

Ευτυχώς, η τεχνολογία Cell Perfector Technology που διαθέτει η σειρά BC Bonacure βασίζεται στην ίδια αρχή που βασίζεται και το φυσικό λιπιδικό στρώμα των φυσικών μαλλιών. Τα συνδυασμένα συστατικά φροντίδας των λιπιδίων και των πρωτεϊνών (πρωτεολιπίδια) στοχεύουν τις περιοχές του περιτριχίου που χρειάζονται προστασία και επαναφέρουν το περιτρίχιο αποτελεσματικά σε κατάσταση σχεδόν φυσικών μαλλιών. Η τεχνολογία C18 αποκαθιστά 18 από τους αρχικούς 21 υδρογονάνθρακες.


Για εξαιρετικά κατεστραμμένα μαλλιά, το BC Fiber Clinix θέτει ένα ορόσημο στην αποκατάσταση της τρίχας με την τεχνολογία Triple Bonding Technology και την τεχνολογία C21 Technology που δυναμώνει τη δομή της τρίχας και επανασφραγίζει πλήρως και τα 21 πρωτεολιπίδια που υπάρχουν στο περιτρίχιο - για τέλεια ,υγιή, παρθένα ποιότητα *.


Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να εξερευνήσετε τα στοιχεία των προϊόντων της BC Bonacure και την συμβουλευτική πραγματογνώμων μέσω:

περισσότερα ετικετών