Αναννεώστε τις δεξιότητές σας: Γνωρίστε την αρωματοθεραπεία και τα αιθέρια έλαια

Το #TRUEBEAUTY δεν είναι μόνο ένα χαριτωμένο look, πηγάζει από την ψυχή του ατόμου, όπως η εσωτερική μας αρμονία ακτινοβολεί προς τα έξω· γι’ αυτό ακριβώς το – εμπνευσμένο από τη σύγχρονη αρωματοθεραπεία – Oil Ultime χρησιμοποιεί αρωματικά αιθέρια έλαια στο κομμωτήριο. Οι πελάτες ξεκινούν ένα αισθησιακό ταξίδι και επαναφέρουν την ισορροπία στα μαλλιά και το πνεύμα τους, αναδεικνύοντας την πραγματική τους ομορφιά... 

... τι είναι όμως η αρωματοθεραπεία και πώς λειτουργούν τα αιθέρια έλαια;

 

Τι είναι η αρωματοθεραπεία;

Η αρωματοθεραπεία εξασκείται εδώ και αιώνες από αρκετούς λαούς και περιλαμβάνει συστηματικές θεραπείες με βότανα και φυτά. Παραδοσιακά, η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί φυσικά αιθέρια έλαια από διάφορα φυτά, τα οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη σωματική και ψυχολογική μας ευεξία.

 

Τι είναι τα αιθέρια έλαια;

Τα αιθέρια έλαια είναι οι φυσικές, αρωματικές ενώσεις που εξάγονται από βότανα, εσπεριδοειδή, φύλλα, κλαδιά δέντρων και άνθη. Είναι γνωστά για τις ιατρικές και θεραπευτικές ιδιότητές τους όπου μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους και να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους.

 

Πώς η διάθεση επηρεάζει την ευεξία και την ομορφια;

Όταν είμαστε χαλαροί και έχουμε καλή διάθεση, ο οργανισμός βρίσκεται σε «κατάσταση φόρτισης». Σε αυτή την κατάσταση, η κυκλοφορία αίματος και λέμφου βελτιώνεται και προάγει την ανανέωση των κυττάρων. Ωστόσο, όταν είμαστε θυμωμένοι ή αγχωμένοι, ο οργανισμός εισέρχεται σε κατάσταση «φόβου, πάλης ή φυγής» (fright, fight, or flight response). Αυτό μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του αίματος στα όργανα του πεπτικού συστήματος και στο δέρμα,  αναστέλλωντας την κυτταρική ανανέωση και ανάπτυξη.

 

Επομένως, η υγεία και η ομορφιά επηρεάζονται ανάλογα με τον χρόνο που καταλαμβάνει καθεμία από αυτές τις καταστάσεις στη διάρκεια της ημέρας. Με την αρωματοθεραπεία, τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του σώματος· τα ειδικά μείγματα φυσικών αρωμάτων δημιουργούν αίσθηση χαράς και χαλάρωσης ενώ μας επαναφέρουν σε «κατάσταση φόρτισης». Η δράση αυτή προάγει την καλή υγεία και μας κάνει να λάμπουμε εκ των έσω.

 

Πώς χρησιμοποιεί το Oil Ultime την αρωματοθεραπεία και τα αιθέρια έλαια;

Η Τελετή αρμονίας Oil Ultime in-salon Harmony Ceremony ενισχύεται με τα αιθέρια έλαια και συνθέτει μια πολυτελή, αισθησιακή και εξατομικευμένη υπηρεσία. Για εξατομικευμένη εμπειρία, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ Χαλαρωτικών και Διεγερτικών αιθέριων ελαίων για να απολαύσουν τη δική τους προσωπική Τελετή αρμονίας:

 

Oil Ultime Essential Oil Relaxing 

Το Oil Ultime Essential Oil Relaxing περιέχει ένα πολύτιμο μείγμα χαλαρωτικών ελαίων λεβάντας και γιασεμιού που γαληνεύουν τις αισθήσεις και ανακουφίζουν από το άγχος και το στρες. Αυτά τα έλαια φημίζονται για την ικανότητά τους να απομακρύνουν τα αρνητικά συναισθήματα και να εξισορροπούν το πνεύμα:

 • Γιασεμί
  Ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια και είναι επίσης γνωστό ως «βασιλιάς των ελαίων». Συλλέγεται κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε η απόδοση αιθέριου ελαίου να είναι η μεγαλύτερη δυνατή. Η θεσπέσια ευωδία του συνδυάζει γλυκύτητα και φρεσκάδα, και είναι γνωστό ότι απομακρύνει το άγχος, αυξάνοντας το αίσθημα της χαράς και της τρυφερότητας.
 • Λεβάντα
  Το έλαιο λεβάντας παράγεται με απόσταξη των ανθοφόρων στελεχών της λεβάντας και φημίζεται για τις εξαιρετικές καταπραϋντικές ιδιότητές του. Το χαρακτηριστικό λουλουδάτο άρωμά του χρησιμοποιείται ευρέως για σκοπούς χαλάρωσης, μειώνει το άγχος και το στρες, ενώ εξισορροπεί το πνεύμα και διευκολύνει τον ύπνο.

Oil Ultime Essential Oil Energizing

Το Oil Ultime Essential Oil Energizing, περιέχει ένα αναζωογονητικό μείγμα ελαίων ylang ylang και μανταρινιού, που αναζωογονούν το πνεύμα και απομακρύνουν την κούραση και το άγχος. Τα έλαια αυτά προσφέρουν μια αναζωογονητική και τονωτική εμπειρία που προάγει τη θετική σκέψη:

 • Ylang Ylang
  Αυτό το αιθέριο έλαιο, που προέρχεται από την Ινδονησία και παράγεται από τα φρέσκα άνθη του δέντρου Cananga, αναδίδει ένα πλούσιο, λουλουδάτο άρωμα που συμβάλλει στην ψυχική ανάταση και την ανακούφιση της πνευματικής και σωματικής έντασης και άγχους.
 • Μανταρίνι
  Το έλαιο μανταρινιού εξάγεται από τη φλούδα του καρπού της μανταρινιάς, ενός εσπεριδοειδούς που προέρχεται από την Κίνα, και αναδίδει μια απαλή αλλά πλούσια, γλυκιά και φρουτώδη ευωδία που μας γεμίζει αγαλλίαση. Φημίζεται για την ικανότητά του να βελτιώνει τη διάθεση και να προάγει την ευεξία, καθώς ανακουφίζει από το άγχος.

Παρακολουθήστε πώς η Πρέσβειρα του Brand και Ειδική σε θέματα Αρωματοθεραπείας, Kazue Gill, εξηγεί την Τελετή αρμονίας Oil Ultime in-salon Harmony Ceremony στην ομάδα ASK, αναλύοντας πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πελάτες του κομμωτηρίου σας να χαλαρώσουν από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας:

 

 

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την αρωματοθεραπεία και τη χρήση αιθέριων ελαίων, παρακολουθήστε τη συνέντευξή μας με την πρέσβειρα του brand, Kazue Gill...

 

περισσότερα ετικετών