Πώς να κάνετε διάγνωση χρώματος

Η ακριβής διάγνωση του τύπου των μαλλιών της πελάτισσας πριν από μια βαφή είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της.

 

Παρόλο που είναι δυνατό να ρυθμιστεί η χρωματική κατεύθυνση, ή ακόμα και να ξανοιχτεί μια ανεπιθύμηθη απόχρωση, η πραγματική ζημία είναι η μείωση της εμπιστοσύνης του πελάτη: μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ στο κομμωτήριο.

 

Μπορεί, από τις πρώτες κιόλας εντυπώσεις να είναι φανερό αν η πελάτισσα έχει φυσικά ή βαμμένα μαλλιά. Σε πολλές όμως περιπτώσεις, δεν είναι εύκολο να το διαπιστώσετε με μια ματιά και ιδιαίτερα αν η πελάτισσα είχε βάψει πρόσφατα τα μαλλιά της με μια φυσική απόχρωση. Εξετάστε πρώτα αν υπάρχουν ρίζες και μετά συνεχίστε τη διάγνωσή σας στα μήκη και στις άκρες.

 

Παράγοντες που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά τη διάγνωση χρώματος:

  • Φυσικό Χρώμα Μαλλιών
  • Προηγούμενες Τεχνικές Εργασίες
  • Ποσοστό Λευκών Μαλλιών
  • Διάμετρος Τρίχας
  • Ποιότητα Τρίχας
  • Κατάσταση Τριχωτού

Πάντοτε ρωτάτε έναν νέο πελάτη αν γνωρίζει τυχόν δερματολογικά προβλήματα ή αλλεργίες που μπορεί να έχει. Καταγράψτε τυχόν σημαντικές πληροφορίες στην κάρτα πελάτη. Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα τεστ αλλεργίας ή κάποια άλλη διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα χημικά συστατικά της βαφής.

 

Ενημερώνετε πάντα τη πελάτισσά σας για το, σπάνιο έστω, ενδεχόμενο ανεπιθύμητων ενεργειών και αν είναι αναγκαίο, ζητάτε της να βεβαιώνει τη συναίνεσή της με μια υπογραφή.

περισσότερα ετικετών