Πέντε κορυφαίες πληροφορίες για κομμωτές σχετικά με το ξανθό

Χάρη στο προηγμένο σύστημα Bonding του BLONDME, οι κομμωτές μπορούν πλέον να παρέχουν σχεδόν αμέτρητες δυνατότητες όσον αφορά το ξανθό χρώμα στα μαλλιά, με μεγαλύτερη ασφάλεια από ποτέ άλλοτε.

 

Ωστόσο, ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλιστεί το πιο εκθαμβωτικό, εξατομικευμένο αποτέλεσμα ξανθού χρώματος είναι η παροχή συμβουλευτικής χρώματος με βάση τις ανάγκες της πελάτισσας, πριν από οποιαδήποτε υπηρεσία.

 

Στη συμβουλευτική χρώματος, ο κομμωτής πρέπει πρώτα να προσδιορίσει την απόχρωση της επιδερμίδας, το χρώμα ματιών, το βάθος των μαλλιών και τη φυσική τονική κατεύθυνση της πελάτισσας. Γενικά, το ξανθό εντάσσεται σε 3 βασικές κατευθύνσεις: Ουδέτερη, Ψυχρή ή Θερμή – Η Schwarzkopf Professional έχει αναπτύξει ένα εργαλείο συμβουλευτικής χρώματος 3 βημάτων για να εξασφαλίσει ότι ακόμα και ένας στυλίστας με μικρή εμπειρία μπορεί να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη συνεδρία συμβουλευτικής. 

 

Μετά τη συμβουλευτική χρώματος, οι κομμωτές πρέπει να έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να επιλέξουν την καταλληλότερη απόχρωση του ξανθού, καθώς και τα καταλληλότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την πελάτισσά τους, με βάση το αν ανήκει στον Ουδέτερο, στον Ψυχρό ή στον Θερμό τύπο. Ωστόσο, η Schwarzkopf Professional απαντά σε πέντε συνηθισμένες ερωτήσεις για τη βαφή σε ξανθό χρώμα, ώστε να βοηθήσει τους κομμωτές να αισθανθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση:

 

1. Πότε απαιτείται ξάνοιγμα και πότε ανταύγειες;

Για το ξάνοιγμα, οι ειδικοί βαφής πρέπει να επιλέγουν τα προϊόντα BLONDME Bond Enforcing Lightener για να δημιουργήσουν την τέλεια ανοιχτή ξανθιά βάση για:

  • Φυσικές βάσεις 5 ή σκουρότερες
  • Φυσικές βάσεις 6 ή σκουρότερες, όπου θέλουν να δημιουργήσουν ολόλευκες, πλατινέ ή πολύ ψυχρές τονικές κατευθύνσεις

Για τις ανταύγειες, οι ειδικοί βαφής πρέπει να χρησιμοποιούν τα προϊόντα BLONDME Bond Enforcing Lifting για όμορφες ξανθές τονικές κατευθύνσεις σε:

  • Φυσικές βάσεις 6 ή ανοιχτότερες
  • Φυσικές βάσεις 4 έως 6 για απαλές, κολακευτικές ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας γάλακτος ή του χρυσού

2. Πώς πρέπει να περιποιούμαστε τα λευκά μαλλιά;

Η απόχρωση της επιδερμίδας απαλύνεται με την πάροδο των ετών, επομένως, για να είναι κολακευτικό το αποτέλεσμα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη των λευκών μαλλιών και όχι να προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε. Μην επιλέξετε ποτέ πολύ έντονο ή λαμπερό ξανθό, καθώς αυτό θα κάνει την πελάτισσά σας να δείχνει μεγαλύτερη σε ηλικία. Οι τούφες σε φυσικό μελί ή απαλό μπεζ «σπάνε» τη μονοτονία των λευκών μαλλιών και δημιουργούν ένα απαλό look που κολακεύει τις πιο απαλές ώριμες επιδερμίδες.

 

3. Ποιο είναι το ιδανικό ξανθό για πελάτισσες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα;

Στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζει τέλεια το λαμπερό ξανθό, ενώ οι πλατινέ και σαντρέ τόνοι μπορούν να είναι πολύ κολακευτικοί.

 

4. Ποιος τύπος ξανθού ταιριάζει καλύτερα σε πελάτισσες με μεσαίο τόνο επιδερμίδας;

Στις πελάτισσες με μεσαίου τόνου επιδερμίδα ταιριάζουν καλύτερα οι φυσικοί, ελαφρώς θερμοί, μπεζ ξανθοί τόνοι. Οι πολύ ανοιχτοί τόνοι κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει χλωμή.

 

5. Ποιες είναι οι καλύτερες αποχρώσεις ξανθού για πελάτισσες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα;

Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες αναδεικνύονται καλύτερα με θερμότερους ξανθούς τόνους. Αποφύγετε τους πολύ ανοιχτούς τόνους. Τα πιο κολακευτικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με ξάνοιγμα έως και 2 τόνους από τη φυσική βάση.

 

 

περισσότερα ετικετών