5 διαδεδομένοι μύθοι για τα μαλλιά και το τριχωτό καταρρίπτονται

Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα σχετικά με τα μαλλιά.

 

Υπάρχουν πολλά γιατροσόφια σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών, της επιδερμίδας και του τριχωτού , με αντικρουόμενες πληροφορίες να κοινοποιούνται συχνά στο διαδίκτυο. Με βάση αυτό το δεδομένο, η ομάδα εκπαίδευσης της εταιρείας μας εμβαθύνει σε 5 από τους πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με τα μαλλιά και το τριχωτό, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει την αλήθεια (και την επιστήμη) πίσω από αυτούς.

 

Σωστό ή Λάθος: 5 διαδεδομένοι μύθοι για τα μαλλιά και το τριχωτό καταρρίπτονται

ΜΥΘΟΣ #1: Το καθημερινό λούσιμο είναι κακό για τι τριχωτό και τα μαλλιά

ΛΑΘΟΣ. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο καθημερινό λούσιμο, εφόσον χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα προϊόντα. Ωστόσο, σας προτείνουμε να προσθέσετε μια κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης μετά τον καθαρισμό, καθώς τα σαμπουάν δρουν περιορισμένα σε αυτόν τον τομέα. Πάρτε για παράδειγμα την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου: αρχικά εφαρμόζονται τα προϊόντα καθαρισμού και στη συνέχεια τα προϊόντα περιποίησης. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το κατάλληλο conditioner ή τη θεραπεία για μετά το λούσιμο. Όσοι λούζονται πιο συχνά, ή έχουν ξηρό ή ευαίσθητο τριχωτό , μπορούν να δοκιμάσουν τα προϊόντα της σειράς SCALP CLINIX Soothing – είναι εμπλουτισμένα με Αλλαντοΐνη, Μπισαμπολόλη και Πανθενόλη και δρουν επαναφέροντας το επίπεδο υγρασίας του τριχωτού και παρέχοντας μια καταπραϋντική αίσθηση.

 

ΜΥΘΟΣ #2: Τα μαλλιά και το τριχωτό σας μπορεί να «εθιστούν» σε ένα προϊόν περιποίησης

ΛΑΘΟΣ. Τα μαλλιά και το τριχωτό δεν εθίζονται σε συγκεκριμένα προϊόντα περιποίησης, γι’ αυτό και δεν απαιτείται η αντικατάστασή τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα!

 

Σωστό ή Λάθος: 5 διαδεδομένοι μύθοι για τα μαλλιά και το τριχωτό καταρρίπτονται

ΜΥΘΟΣ #3: Η χρήση ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης μπορεί να προκαλέσει μια δυσάρεστη αίσθηση στο τριχωτο

ΣΩΣΤΟ. Πριν κατηγορήσετε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιείτε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από συμπτώματα όπως η φαγούρα, η αίσθηση τραβήγματος και η απώλεια ισορροπίας του τριχωτού. Αρχικά, θα πρέπει να αποκλείσετε τυχόν ιατρικούς λόγους που μπορεί να προκαλούν τα συμπτώματα – π.χ. ατοπική δερματίτιδα ή ψωρίαση – καθώς επίσης και οποιεσδήποτε περιβαλλοντικές επιρροές, όπως το ξηρό κλίμα ή τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να εξετάσετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, η εφαρμογή προϊόντων περιποίησης με εσφαλμένο τρόπο ή η χρήση προϊόντων καθαρισμού που περιέχουν σκληρά συστατικά μπορεί επίσης να προκαλέσουν ερεθισμούς και φαγούρα – σε αυτές τις περιπτώσεις δοκιμάστε να αλλάξετε το σύστημα καθαρισμού και να χρησιμοποιήσετε πιο ήπιο σαμπουάν και conditioner.

 

ΜΥΘΟΣ #4: Η περιποίηση των μαλλιών πρέπει να είναι διαφορετική ανάλογα με την εποχή, εξαιτίας των αλλαγών στη θερμοκρασία

ΣΩΣΤΟ. Τον χειμώνα, οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούν προβλήματα στην επιδερμίδα και επομένως στο τριχωτό . Συγκεκριμένα, ο κρύος και ξηρός εξωτερικός αέρας, σε συνδυασμό με τον ζεστό και ξηρό εσωτερικό αέρα, μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο τριχωτό . Όταν το τριχωτό είναι ξηρό, τότε μπορεί να παρουσιάσει αίσθηση τραβήγματος, φαγούρα και να γίνει επιρρεπές στο ξεφλούδισμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνιστώνται τα ζεστά ντους μεγάλης διάρκειας ή/και η εφαρμογή μιας ρουτίνας περιποίησης για τα μαλλιά και το τριχωτό, όπως το SCALP CLINIX Flake Control – με σύνθεση που περιέχει Octopirox (oλαμινική πιροκτόνη), το οποίο δρα απαλά αλλά αποτελεσματικά κατά της πιτυρίδας και προστατεύει από τον σχηματισμό νέων νιφάδων.

 

Σωστό ή Λάθος: 5 διαδεδομένοι μύθοι για τα μαλλιά και το τριχωτό καταρρίπτονται

Όσο αθώο κι αν ακούγεται, το να φοράμε καπέλο τον χειμώνα μπορεί επίσης να διαταράξει την ισορροπία του μικροβιώματος στο τριχωτό . Παρόλο που ένα καπέλο παρέχει προστασία από τον ξηρό αέρα, η έλλειψη επαρκούς αερισμού μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός μικροκλίματος που οδηγεί σε περαιτέρω παθήσεις του τριχωτού.

 

Καταπολεμήστε την κακή κατάσταση του τριχωτού με προϊόντα απολέπισης όπως το SCALP CLINIX Pre-Shampoo Scrub – με Βιοτική Τεχνολογία και Microbiome Active που απολεπίζει απαλά τα νεκρά δερματικά κύτταρα και προετοιμάζει το τριχωτό για τον καθαρισμό, απομακρύνοντας τυχόν υπολείμματα που προκύπτουν από την αποσυμφόρηση των πόρων*.

 

*Μην το χρησιμοποιείτε σε ερεθισμένο τριχωτό

 

Σωστό ή Λάθος: 5 διαδεδομένοι μύθοι για τα μαλλιά και το τριχωτό καταρρίπτονται

ΜΥΘΟΣ #5: Τα γονίδια, το άγχος και η διατροφή μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση των μαλλιών και του τριχωτού

ΣΩΣΤΟ. Βασικά, όλα έχουν να κάνουν με την παροχή στο σώμα όλων των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται μέσω μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής ώστε να υποστηριχθούν το τριχωτό και τα μαλλιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάθε μέρα η επιδερμίδα και τα μαλλιά μας εκτίθενται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες άγχους,όπως τα επιβλαβή βακτήρια, η περιβαλλοντική ρύπανση ή η υπερβολική υπεριώδης ακτινοβολία. Οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα μεταλλικά στοιχεία πρέπει να αποτελούν ένα σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους παραγόντων. Η διατροφή αυτή θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς αυτά είναι σημαντικά για έναν υγιή δερματικό φραγμό.

 

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα και επομένως συμβάλλουν στη διατήρηση της ζωτικότητας των ριζών των μαλλιών. Τέλος, οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι σημαντικά, επειδή συντηρούν διαφορετικές διαδικασίες στα κύτταρά μας, οι οποίες επίσης ωφελούν το τριχωτό και τους θύλακες της τρίχας.

 

Ανακαλύψτε την πιο προηγμένη εξατομικευμένη περιποίηση δέρματος για το τριχωτό και τα μαλλιά.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ευαίσθητη φύση του τριχωτού και πώς αποτελεί τη βάση για όμορφα μαλλιά μέσα από πλήθος πληροφοριών από το SCALP CLINIX. Κάθε σειρά SCALP CLINIX έχει αναπτυχθεί στα εργαστήριά μας στην Ασία με σκοπό να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία για το τριχωτό και διαθέτει σύνθεση που περιέχει συστατικά εμπνευσμένα από την περιποίηση της επιδερμίδας με προσαρμόσιμες ρουτίνες διαθέσιμες από το κομμωτήριο μέχρι το σπίτι.

 

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

περισσότερα ετικετών